2011. augusztus 16., kedd

Alapfogalmak

Munkafüzet


A munkafüzet lényegében a táblázatkezelő program által használt fájl. Egy munkafüzet tartalmazhat  egy vagy több munkalapot.
Alapértelmezés szerint az Excel munkafüzetek régen 3 munkalapot tartalmaztak, az Excel 2013 verzióban már csak 1 munkalap van a munkafüzetben létrehozáskor.


Munkalap
A munkalap a munkafüzeten belül egy lap. A munkafüzetben található lapokat a program bal alsó részén láthatjuk:
 

Az egyes munkalapok között úgy tudunk váltani, hogy a munkalap nevére kattintunk. Billentyűzet segítségével a CTRL + PgUp és a CTRL + PgDown kombinációkkal lépkedhetünk a lapok között.
A munkalapokat átnevezhetjük a néven való dupla kattintással vagy a jobb gomb megnyomásával megjelenő menüben az átnevezés menüpont kiválasztásával. A lap fülének háttérszínét is megváltoztathatjuk a jobb gombos menü Lapfülszín menüpontjával.

A munkalap cellákból áll, melyeket sorokba és oszlopokba rendezve láthatunk. Az oszlopokat  betűkkel, a sorokat számokkal jelöli az Excel.

Cella
A cellák az Excelen belül az adatok tárolására szolgáló elemek. A cellákban rengeteg különböző típusú adatot tárolhatunk. A cellákban tárolt adatok megjelenítéséhez különféle beállítások tartoznak.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése